PayPal: online betalen zonder problemen of gedoe



Online aankopen doen is handig, alleen de betaling is soms een barrière. U moet uw kredietkaart bij de hand hebben en elke keer je kaartgegevens intikken. Niet iedereen staat te springen om zijn gegevens zomaar aan een site toe te vertrouwen.

In miljoenen webshops kan je nu met PayPal betalen. Het volstaat uw e-mailadres en paswoord in te geven. Afrekenen kan in 25 verschillende munten.

Een PayPal-account opzetten is gratis en eenvoudig.

Eerst opent u via de webstie van Paypal een rekening. Vervolgens registreert u uw bankrekening en/of uw kredietkaart op een beveiligde manier. U kan ook via Bancontact geld op uw PaypPal-account storten.

Om een transactie uit te voeren klikt u op het PayPal-logo. Vervolgens voert u uw e-mailadres en uw wachtwoord in. U moet dan alleen nog kiezen tussen uw kredietkaarte n het saldo van uw zichtrekening, het saldo van uw PayPal account of een mix van die betaalmiddelen om de transactie uit te voeren.

Ikzelf heb PayPal leren kennen in de tijd toen ebay enorm populair was. De verkopers waren wereldwijd verspreid en soms wasv PayPal de enig geaccepteerde betaalmethode: geen PayPal, geen zaken.

Het is in de eerste plaats dus handig. Maar het is ook veilig. Wel raden specialisten aan om bij een online aankoop op te letten. “Controleer altijd of het een beveiligde site is: een klein gesloten hangslotje moet in de navigatiebalk verschijnen en het adres moet met httpss beginnen.”

Het is ook aan te raden om voorzichtig te zijn als je e-mails krijgt over je PayPal-rekening (ja ,ook ik heb reeds enkel mails ontvangen!). “Er zijn al pogingen tot phishing ondernomen, net zoals dat bij klassieke bankrekeningen gebeurt”. Criminielen trachten uw login en uw wachtwoord te pakken te krijgen door u te vragen uw inloggegevens opnieuw in te voeren. Ze doen dat onder het voorwendsel dat ze iets willen controleren”.

Belangrijk: Net als bij aankopen met een kredietkaart kan u als begruiker van PayPal gebruikmaken van de aankoopbescherming. Als een bestelling niet aankomt of de inhoud ervan niet overeenstemt met de beschrijving van de verkoper, kan u een terugbetaling eisen. Alleen fysieke voorwerpen die door een vervoerder geleverd kunnen worden en die niet bij wet verboden zijn, kunnen een beroep doen op die bescherming. Voor digitale goederen, diensten, voertuigen, gepersonaliseerde voorwerpen en reistickets geldt ze niet.

Door PayPal-rekening te openen opent u een buitenlandse rekening. Moet u dit aangeven aan de fiscus? Als de rekening uitsluitend dient om zaken aan te kopen of geld over te schrijven naar uw familie, hoeft dat niet. Het is ook niet nodig als u de rekening af en toe gebruikt om tweedehandsartikelen op het internet te verkopen. Maar indien u de rekening voor een professionele activiteit gebruikt, bent u verplicht ze aan te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *